életmód magazin

agarajz

Variációk fasorra II.

2019. január 31. - agarajz

 

Utcai lámpának lenni nehéz. Aki utcai lámpa, az gyakran elüt a környezetétől. Egyes kritikusaik szerint bár a fényük „egyébként” nem zavaró, mégis jobb, ha az utcai lámpák csak a négy fal között világítanak

Mások ennél is kevésbé megengedőek, és úgy vélik, az utcai lámpák létezése „természetellenes”, hiszen – hangzik érvelésük – a természetben rendszerint csak nappal van fény, a nevezettek pedig mintha direkt akarnának, úgymond „csakazértis”, éjjel világítani.  

Talán meglepő lehet, de bizony akad még ennél is szélsőségesebb vélemény: e szerint az utcai lámpa akkor is kellemetlen, amikor éppen nem világít. Mert ronda.  

Gondolkodjunk most el egy percre. Nem lehetséges, hogy az utcai lámpák élete nem lenne szegényebb nélkülünk? És a mi életünk őnélkülük? Mit vár Ön egy utcai lámpától?  

  

A bejegyzés trackback címe:

https://agarajz.blog.hu/api/trackback/id/tr9014600910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zed is dead 2019.03.13. 23:32:02

Szerintem az én véleményem az, hogy úgy hiszem, az utcai lámpák sorsa igen méltatlan, merthogy valójában képletes száműzetésüket töltik. Minden utcai lámpa egykor jómódú, beltéri fényforrás volt, ám cinikus felsőbb érdekek érvényesülése folytán végül az utcára kerültek. Ez méltatlan. Méltatlan és szégyenteli. Holott e makulátlan fényhordozók, mint amolyan statikus luciferek, reményt visznek az éjszakába, és csakis a közjót keresik. S e minőségükben nem csak a városi humanoidokat, de a tévelygő részeget és a modern kor urbánus galambhipszterét is kiszolgálják. Köszönettel tartozunk nekik.
süti beállítások módosítása