életmód magazin

agarajz

Elfajzott erdő

2015. december 31. - agarajz

Egészen a mai napig a fák mint afféle szuperentitások tűntek föl ezen a felületen: olyan lényekként, akik bölcsebbek, erényesebbek és nem utolsósorban jobban néznek ki nálunk, embereknél. Eddig szó sem volt arról, hogy a fákkal is lehet baj, például ők is lehetnek betegek.

A fák betegségének egyik jellemző oka a mérgező talaj. Bár fa-társainkhoz képest rengeteg szempontból hátrányban vagyunk (ld. fentebb), egy komoly előnyünk biztosan van. Ez pedig nem más, mint a helyváltoztatás. Ha tehát úgy tapasztaljuk, hogy környezetünk mérgez, tegyük meg, amire a fák nem képesek, és menjünk odébb.

A bejegyzés trackback címe:

https://agarajz.blog.hu/api/trackback/id/tr498216658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Zachar 2016.02.01. 16:38:51

Istenem, ez a bölcsesség ma nagyon jól jött. Sokféle talajméreggel vagyok körülvéve, de odébbálltam. Ami a fák nemes viselkedését illeti, én is észrevettem, hogy vannak bizony kóros elfajzások. Például az én környékemen sok kimondottan kicsinyes gyökér is furkál.

agarajz · agarajz.blog.hu 2016.02.01. 16:54:01

Örülök, hogy segíthettem, kedves István, hiszen ez a blogom célja. A gyökerekkel kapcsolatban azt javaslom, hogy lépje át őket.
Tuskók nincsenek?

zed is dead 2016.03.04. 15:32:37

@agarajz: Akad pár. Azok ellen is van jótanácsa? A gond ott van, hogy minden tuskóhoz tartozik egy csomó elfásult gyökér...

agarajz · agarajz.blog.hu 2016.03.06. 11:34:30

@zed is dead: Úgy gondolom, a tuskókat leghelyesebb, ha kikerüli. De bármit tegyen is, soha, semmilyen körülmények között ne próbáljon meg szembeszállni velük!
süti beállítások módosítása