életmód magazin

agarajz

Dőlésszög

2017. november 10. - agarajz

Életmód rovatunk mai részében a megfelelő dőlésszög kialakításával foglalkozunk. Fontos már itt az elején leszögeznünk, hogy az ideális dőlésszög minden ember esetében más és más: ne dőljünk be tehát azoknak az oldalaknak, amelyek az egyetlen tökéletes dőlésszög receptjével próbálnak minket manipulálni.

Optimális, egyedi dőlésszögünk kialakításához mindenekelőtt tisztázzuk magunkban, mit szeretnénk elérni ezzel a testhelyzettel. Kinek, miért, s mennyire szeretnénk megfelelni, s mit vagyunk hajlandóak feláldozni az eredményért. Aki a folyamatnak e fázisát kihagyja, nem csupán a kényelmetlen dőlésszög rögzülését kockáztatja, hanem – ami ennél sokkal veszélyesebb – helyzete könnyen „dülöngélésbe” csaphat át. A dülöngélésből pedig egyenes út vezet az eleséshez. Gyenge idegzetű olvasóinknak éppen ezért kiinduló helyzetként a vízszintes pozíciót javasoljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://agarajz.blog.hu/api/trackback/id/tr6313230381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zed is dead 2018.02.06. 16:11:36

Csak csendben jegyzem meg, hogy a fák ebben is példamutatóak. Nem mondhatni, hogy részrehajlóan dülöngélnek (ha egyáltalán), s nem is dőlnek, vagy ha igen, akkor már úgyis mindegy. E tekintetben a fák igen határozott lelki alkatúak, égretörő céltudatosságuk és tántoríthatatlanságuk gyakran a gerinces állatokét is felülmúlja, holott a tudomány mai állása szerint a fáknak nincs ilyen szervük.

agarajz · agarajz.blog.hu 2018.02.06. 23:02:31

@zed is dead: Kedves zed is dead!
Köszönjük, hogy csak halkan jegyezte meg. Blogunk célkitűzése ugyanis az emberi összboldogsági szint növelése. Az Ön által az imént megosztott információt szándékosan hallgattunk el, attól tartva, hogy ha ismét a fák felsőbbrendűségét hangsúlyozzuk, ez egyes olvasóinkra negatívan hathat, például leugorhatnak egy magas helyről és gerincüket törhetik (NEKIK van).
Éppen ezért nagy szerencsének tartjuk, hogy Ön az egyetlen kommentelőnk, és hozzászólásait a szerkesztőségen kívül a jelek szerint más nem olvassa.
Örömmel tölt el bennünket, hogy Ön a helyén kezeli a dolgokat, s fa-társainkban nem a kellemetlen és kíméletlen tükröt, hanem a jó példát látja. Sajnos azonban ezt az érett hozzáállást átlag olvasóinktól nem várhatjuk el, így a jövőben is számítunk diszkréciójára. Köszönettel és meleg üdvözlettel: a szerkesztőség.

zed is dead 2019.03.13. 23:47:05

@agarajz: Mint kizárólagos (és évtizedek óta hűséges) olvasójuk, ez úton szeretnék élni privilégiumommal és kérni, hogy a jövőben a gerinctelen fák mellett a gyökerekkel is legyenek szívesek többet foglalkozni. A gyökerek tudniillik fontos részei a világunknak. Gyökerek ugyanis mindenhol vannak. Átszövik az életünket és álmainkat, munkahelyeinket, társastáncköreinket, és minden törzsre legalább egy jut belőlük. Egyes körökben több is. Sajnos a gyökerek avatott ismertetése finoman szólva is alulreprezentált a blogoszférában. Egy ideig lelkesen kommentáltam a trendi, tematikus Gyökér-blogon is, de idővel kimoderált a Főgyökér. Hogy gyökértelen lettem, magamra vettem a gyökérfília megszilárdítását, úgy is mondhatnám "meggyökereztetését" a világhálón. Küldtem is önöknek ajánlottan egy levelet egy tucat látványos gyökérrel, kérem postafordulátval közölni szíveskedjenek őket.
süti beállítások módosítása